Biznese në Korça

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Restorantet: 23,5%
 Hotele & Udhëtime: 17,5%
 Pazar: 14,8%
 Ushqim: 5%
 Tjetër: 39,2%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë
Muzeumet64.50,1
ATM63.60,1
Banka94.00,2
Kompani huadhënie94.20,2
Dyqane ushqimore dhe supermarkete 84.20,1
Pasuri të paluajtshme60,1
Hotele dhe motele184.10,3
Strehim Tjera144.20,3
Spitale84.10,1
Kishat184.70,3
Bare, pubs dhe tavernat264.40,5
Kafenetë134.70,2
Restorante Mesdheut54.40,1
Supermarket54.70,1
Parqet Publike54.60,1
Zona e Korça, Qarku i Korçës10,7 km²
Popullsia53652
Popullsia mashkullore27105 (50,5%)
Popullsia femra26547 (49,5%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +165,4%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -7,4%
Mosha mesatare37,5
Mosha mesatare për meshkuj36
Mosha mesatare për femra39,1
Prefikset Telefon82
Ora lokalee martë 1:20 p.d.
Zona e orësOra verore e Evropës Qendrore
Gjer. dhe gjat.40.61861° / 20.78083°
Kodet Postare7001700270037004

Korça, Qarku i Korçës - Harta

Korça, Qarku i Korçës Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia20217530475795053652
Dendësia e popullsisë1887 / km²4952 / km²5410 / km²5009 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Korça Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Ulja e 7,4% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Korça, Qarku i Korçës+165,4%+1,1%-7,4%
Korçë (administrative region)+51,7%-25%-20,3%
Shqipëria+19,9%-11,7%-7,2%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Korça, Qarku i Korçës Mosha mesatare

Mosha mesatare: 37,5 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Korça, Qarku i Korçës37,5 vjet39,1 vjet36 vjet
Korçë (administrative region)37,5 vjet39 vjet36 vjet
Shqipëria33,5 vjet34,7 vjet32,3 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Korça, Qarku i Korçës Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5146513452810
5-9159014723063
10-14210619544060
15-19233221964529
20-24229719244222
25-29193515793515
30-34152514903016
35-39148816193107
40-44167118163488
45-49187419923867
50-54205120494100
55-59177917763555
60-64138814132801
65-69116411622326
70-74106011432203
75-797607801540
80-84430478909
85 Plus188360549
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Korça, Qarku i Korçës Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 5009 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Korça, Qarku i Korçës5365210,7 km²5009 / km²
Korçë (administrative region)2156303 730,8 km²57,8 / km²
Shqipëria2,9 milionë28 671,4 km²100,6 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Korça, Qarku i Korçës Popullsia Historike

Popullsia e vlerësuar nga 1770 deri në 2015
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në Korça
 Prefiksi Telefon 69: 44%
 Prefiksi Telefon 82: 32%
 Prefiksi Telefon 68: 10%
 Tjetër: 14%

Shpërndarja e biznesit sipas çmimit për Korça, Qarku i Korçës

 mesatar: 43,8%
 i lirë: 37,5%
 i shtrenjtë: 15,6%
 Shumë të Shtrenjta: 3,1%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Korça, Qarku i Korçës

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Korça, Qarku i Korçës145 466 t2,71 t13 581 t/km²
Korçë (administrative region)564 723 t2,62 t151,4 t/km²
Shqipëria7 341 173 t2,55 t256 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Korça, Qarku i Korçës

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)145 466 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë2,71 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)13 581 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
lumë votashE mesme (6)
përmbytjeE mesme (4)
TërmetE mesme (6)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.
Sources:
1. Dilley, M., R.S. Chen, U. Deichmann, A.L. Lerner-Lam, M. Arnold, J. Agwe, P. Buys, O. Kjekstad, B. Lyon, and G. Yetman. 2005. Natural Disaster Hotspots: A Global Risk Analysis. Washington, D.C.: World Bank. https://doi.org/10.1596/0-8213-5930-4.
2. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University. 2005. Global Flood Hazard Frequency and Distribution. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4668B3D.
3. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University. 2005. Global Earthquake Hazard Distribution - Peak Ground Acceleration. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4BZ63ZS.
4. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University, and Norwegian Geotechnical Institute - NGI. 2005. Global Landslide Hazard Distribution. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4P848VZ.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
31.7.197:21 p.d.4,69,8 km10 000 m9km SSW of Korce, Albaniausgs.gov
28.6.197:36 p.d.4,410,6 km10 000 m10km SSE of Korce, Albaniausgs.gov
1.6.1911:37 p.d.4,213,6 km10 000 m1km NW of Maliq, Albaniausgs.gov
1.6.198:19 p.d.4,45,2 km10 000 m5km WSW of Korce, Albaniausgs.gov
1.6.1912:00 p.d.56,3 km10 000 m6km SSW of Korce, Albaniausgs.gov
31.5.199:33 m.d.4,91,5 km10 000 m1km NNE of Korce, Albaniausgs.gov
31.5.199:26 m.d.5,213,9 km10 000 m13km SSW of Korce, Albaniausgs.gov
11.9.108:47 p.d.4,310,7 km100 mAlbaniausgs.gov
3.9.084:47 m.d.3,613,7 km7 000 mAlbaniausgs.gov
27.8.088:37 m.d.412,3 km7 000 mAlbaniausgs.gov

Gjeni dukuritë historike të tërmetit afër Korça, Qarku i Korçës

Data e hershme  Data e fundit 
 Madhësia 3.0 dhe më e madhe   Magnituda 4.0 dhe më e madhe   Madhësia 5.0 dhe më e madhe 

Korça, Qarku i Korçës

Korça është një qytet në Shqipërinë jug-lindore. Korça është edhe qendra e prefekturës me të njëjtin emër. Është një nga bashkitë më të mëdha të vendit me rreth 90.000 banorë të regjistruar.   ︎  Faqja Korça Wikipedia

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.