Biznese në Pogradeci

Industries

Shpërndarja e biznesit sipas industrisë
 Restorantet: 28,3%
 Hotele & Udhëtime: 21,7%
 Pazar: 13,2%
 Besimi: 6,2%
 Ushqim: 5,2%
 Tjetër: 25,4%
Përshkrimi i industrisëNumri i ndërmarrjeveVlerësimi mesatar i GoogleBizneset për 1.000 banorë
Hotele dhe motele114.30,2
Strehim Tjera194.30,3
Kafenetë84.20,1
Zona e Pogradeci, Qarku i Korçës702,6 km²
Popullsia61898
Popullsia mashkullore31267 (50,5%)
Popullsia femra30631 (49,5%)
Ndryshimi i popullsisë nga 1975 në 2015 +78%
Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015 -13,8%
Mosha mesatare37,4
Mosha mesatare për meshkuj35,9
Mosha mesatare për femra38,9
Prefikset Telefon83832
Ora lokalee mërkurë 12:00 p.d.
Zona e orësOra verore e Evropës Qendrore
Gjer. dhe gjat.40.9025° / 20.6525°
Kodet Postare73017302730373047305Më shumë

Pogradeci, Qarku i Korçës - Harta

Pogradeci, Qarku i Korçës Popullsia

Vite 1975 deri 2015
të dhëna1975199020002015
Popullsia34772737257181061898
Dendësia e popullsisë49,5 / km²104,9 / km²102,2 / km²88,1 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Pogradeci Ndryshimi i popullsisë nga 2000 në 2015

Ulja e 13,8% nga viti 2000 në 2015
VendndodhjaNdryshimi që nga 1975Ndryshimi që nga 1990Ndryshimi që nga 2000
Pogradeci, Qarku i Korçës+78%-16%-13,8%
Korçë+51,7%-25%-20,3%
Shqipëria+19,9%-11,7%-7,2%
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Pogradeci, Qarku i Korçës Mosha mesatare

Mosha mesatare: 37,4 vjet
VendndodhjaMosha mesatareMosha Mediane (Femër)Mosha mesatare (Mashkull)
Pogradeci, Qarku i Korçës37,4 vjet38,9 vjet35,9 vjet
Korçë37,5 vjet39 vjet36 vjet
Shqipëria33,5 vjet34,7 vjet32,3 vjet
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Pogradeci, Qarku i Korçës Pema e popullsisë

Popullsia sipas moshës dhe gjinisë
moshëMashkullFemërTotal
Nën 5169315563250
5-9184017033543
10-14243722624699
15-19270125475249
20-24266022294889
25-29223518284064
30-34176117233485
35-39172018723593
40-44193020964026
45-49216122954456
50-54235923584718
55-59204520414086
60-64159716233220
65-69133713342672
70-74121513092524
75-798708931763
80-844925481040
85 Plus216413629
Sources: CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)

Pogradeci, Qarku i Korçës Dendësia e popullsisë

Dendësia e popullsisë: 88,1 / km²
VendndodhjaPopullsiazonëDendësia e popullsisë
Pogradeci, Qarku i Korçës61898702,6 km²88,1 / km²
Korçë2156303 730,8 km²57,8 / km²
Shqipëria2,9 milionë28 671,4 km²100,6 / km²
Sources: JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid

Pogradeci, Qarku i Korçës Popullsia Historike

Vlerësimi i popullsisë antike deri në 2015
Sources:
1. JRC (European Commission's Joint Research Centre) work on the GHS built-up grid
2. CIESIN (Center for International Earth Science Information Network)
3. [lidhje] Klein Goldewijk, K., Beusen, A., Doelman, J., and Stehfest, E.: Anthropogenic land use estimates for the Holocene – HYDE 3.2, Earth Syst. Sci. Data, 9, 927–953, https://doi.org/10.5194/essd-9-927-2017, 2017.

Kodet e zonёs

Kodet e zonave të përqindjes që përdoren nga bizneset në Pogradeci
 Prefiksi Telefon 69: 57,3%
 Prefiksi Telefon 83: 23,2%
 Prefiksi Telefon 67: 8,5%
 Prefiksi Telefon 68: 4,9%
 Tjetër: 6,1%

Shpërndarja e biznesit sipas çmimit për Pogradeci, Qarku i Korçës

 mesatar: 58,3%
 i lirë: 33,3%
 i shtrenjtë: 8,3%

Indeksi i Zhvillimit Njerëzor (HDI)

Indeksi i përbërë statistikor i jetëgjatësisë, arsimimit dhe të ardhurave për frymë.
Sources: [Link] Kummu, M., Taka, M. & Guillaume, J. Gridded global datasets for Gross Domestic Product and Human Development Index over 1990–2015. Sci Data 5, 180004 (2018) doi:10.1038/sdata.2018.4

Emetimet e CO2 Pogradeci, Qarku i Korçës

Emisionet e dioksidit të karbonit (CO2) për frymë në ton në vit
VendndodhjaEmetimet e CO2Emetimet e CO2 për frymëIntensiteti i emetimeve të CO2
Pogradeci, Qarku i Korçës156 682 t2,53 t223 t/km²
Korçë564 723 t2,62 t151,4 t/km²
Shqipëria7 341 173 t2,55 t256 t/km²
Sources: [lidhje] Moran, D., Kanemoto K; Jiborn, M., Wood, R., Többen, J., and Seto, K.C. (2018) Carbon footprints of 13,000 cities. Environmental Research Letters DOI: 10.1088/1748-9326/aac72a

Emetimet e CO2 Pogradeci, Qarku i Korçës

Emetimet e CO2 2013 (ton / vit)156 682 t
Emetimet e CO2 2013 (ton / vit) për frymë2,53 t
Intensiteti i emetimeve të CO2 2013 (ton / km² / vit)223 t/km²

Rreziku natyror i rreziqeve

Rreziku relativ nga 10
lumë votashLartë (7)
përmbytjeE mesme (4)
TërmetLartë (6,6)
* Rreziku, veçanërisht në lidhje me përmbytjen ose rrëshqitjen e tokës, mund të mos jetë për të gjithë zonën.
Sources:
1. Dilley, M., R.S. Chen, U. Deichmann, A.L. Lerner-Lam, M. Arnold, J. Agwe, P. Buys, O. Kjekstad, B. Lyon, and G. Yetman. 2005. Natural Disaster Hotspots: A Global Risk Analysis. Washington, D.C.: World Bank. https://doi.org/10.1596/0-8213-5930-4.
2. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University. 2005. Global Earthquake Hazard Distribution - Peak Ground Acceleration. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4BZ63ZS.
3. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University. 2005. Global Flood Hazard Frequency and Distribution. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4668B3D.
4. Center for Hazards and Risk Research - CHRR - Columbia University, Center for International Earth Science Information Network - CIESIN - Columbia University, and Norwegian Geotechnical Institute - NGI. 2005. Global Landslide Hazard Distribution. Palisades, NY: NASA Socioeconomic Data and Applications Center (SEDAC). https://doi.org/10.7927/H4P848VZ.

Tërmetet e fundit pranë

Madhësia 3.0 dhe më e madhe
DataOramadhësiDistancaThellesiVendndodhjalidhje
3.9.084:04 m.d.3,517,8 km14 000 mAlbaniausgs.gov
27.8.0810:08 m.d.3,76 km4 000 mAlbaniausgs.gov
25.5.072:28 p.d.3,21,3 km45 000 mAlbaniausgs.gov
25.5.072:17 p.d.4,32,3 km10 000 mAlbaniausgs.gov
4.1.074:23 m.d.3,217,7 km2 600 mAlbaniausgs.gov
7.3.068:18 m.d.411,9 km5 100 mAlbaniausgs.gov
24.11.058:58 m.d.3,44,4 km4 000 mAlbaniausgs.gov
19.9.052:42 m.d.3,29,1 km5 000 mAlbaniausgs.gov
21.8.058:06 m.d.3,33,5 km20 000 mAlbaniausgs.gov
23.6.0512:49 m.d.3,315,5 km14 000 mMacedoniausgs.gov

Gjeni dukuritë historike të tërmetit afër Pogradeci, Qarku i Korçës

Data e hershme  Data e fundit 
 Madhësia 3.0 dhe më e madhe   Magnituda 4.0 dhe më e madhe   Madhësia 5.0 dhe më e madhe 

Pogradeci, Qarku i Korçës

Pogradeci është qytet në Shqipërinë juglindore në bregun jugperëndimor të liqenit të Ohrit. Qyteti numëronte rreth 38,000 banorë në vitin 2009.   ︎  Faqja Pogradeci Wikipedia

Kodet Postare

Përqindja e bizneseve nga Kodet Postare në Pogradeci
 Kodi Postar 7301: 76,5%
 Kodi Postar 1001: 5,9%
 Kodi Postar 7001: 5,9%
 Kodi Postar 7303: 5,9%
 Kodi Postar 7304: 5,9%

Rreth të dhënave tona

Të dhënat në këtë faqe vlerësohen duke përdorur një numër mjetesh dhe burimesh në dispozicion të publikut. Ofrohet pa garanci dhe mund të përmbajë pasaktësi. Përdorni me rrezikun tuaj. Shikoni këtu për më shumë informacion.